Du har allerede været til intro og du har meldt dig ind – men hvad så nu ??

Når du først har truffet beslutningen om at melde dig ind, så åbner der sig en ny verden for dig – og med den, også en lang række spørgsmål og ting du kan/skal forholde dig til.

Vi har samlet nogle af de mest almindelig spørgsmål og situationer her – du kan sagtens finde på flere, eller opleve at du har nogle andre og/eller nye.

På jeres FAQ side, står der jeg kan låne udstyr – gælder det altid ?

Klatring er en udstyrssport, som så mange andre – men klatring er ikke en dyr sport at komme i gang med. Du kan, idet omfang der er ledige par, låne sko i starten, men vi forventer at du køber dine egne, når du har besluttet dig for at melde dig ind. Klubbens instruktører giver gerne gode råd og vejledning. Klubben har også en aftale med en lokal butik om klubpriser på opstartsudstyr.

Så fik jeg købt mine egne sko – skal jeg så bruge andet udstyr ?

Det afhænger af hvilken form for klatring du er blevet begejstret for. Hvis du boulder, så behøver du kun sko og gå-på-mod. De fleste bruger dog kalk til hænderne for at sikre et bedre greb. Klubben tillader ikke bruge af løst kalk, kun kalkbolde og HELST flydende kalk – Det kan du købe samme sted som dine sko, også lokalt.

Jeg prøvede at klatre med reb til intro – hvad med udstyr til det ?

Klubben har i stil med skoene, nogle seler du kan låne til en introduktion til reb-klatring. Hvis reb-klatring har fanget din interesse, så forventer vi i stil med sko, at du køber din egen sele, samt bremse og karabin. De seler klubben råder over tilbyder ikke den komfort og funktion, som reb-klatring kræver, de er alene til intro og kursus brug – så spørg din instruktør til råds. Seler, bremser og karabiner kan lige som sko og flydende kalk, købes lokalt.

Klubben har reb, der passer til klubbens vægge, så det behøver du ikke investerer i.

Hvad så med klubturer ? Hvilket udstyr skal jeg forberede mig på ?

Klubben afholder 2 årlige klubturer på klipper. Klubben råder over lange reb (60meter) og det udstyr der skal bruges for at klatre på klipper – Du skal dog have en godkendt hjelm på – den kan købes lokalt J Spørg din instruktør til råds ift hvad du skal kigge efter.

Alle turer vil have egne udstyrslister, så du kan se hvad du som minimum skal have med.

Klubben afholder en del forskellige kurser – hvad med udstyr til dem ??

Alle kurser der kræver udstyr, publicerer en udstyrsliste ved tilmelding. Til sikringskursus, kan du låne det nødvendige udstyr, hvis du ikke allerede har investeret. På alle øvrige kurser vil der fremgår hvis specielt udstyr kræves, om du kan låne det eller forventes at erhverve det selv.

Hvad så med alt det udstyr der hænger i selerne hos jer der har klatret længe ???

Uha, klatring er en udstyrssport – så afhængig af hvad den enkelte klatre kan lide, så køber de udstyr der passer dem, både til almindelig klatring, men i lige så høj grad til specielle formål og/eller former for klatring.

Når du er nået hertil i din klatre karrierer, så er du allerede vandt til at spørge om gode råd, så det kommer naturligt – men listen af udstyr der kan købes til klatring – både ude og inde – er meget lang. Det gælder om at finde en balance mellem nødvendigt udstyr og udstyr der passer dig til en given situation – Husk at alle i klubben er startet med at melde sig ind, så spørg endelig, da alle gerne deler erfaringer mht udstyr, klatring, steder mv…

Nyheder

Instagram

Loading